Drumdocent Peter Doppen

Peter Doppen is geboren op 14 mei 1980 te Krimpen aan de Lek. Op veertienjarige leeftijd begon hij met drummen na eerst een blauwe maandag gitaar te hebben gespeeld. Na veel meespelen met muziek en het op gehoor uitzoeken van drumpartijen, ging hij les volgen bij de Ludwig Rhythm Factory. Daar kreeg hij 2 jaar les van Gijs Kasius die hem o.a. de basis van techniek en het notenschrift leerde.

Twee jaar later ging Peter lessen volgen bij “the late and great” Fred van Vloten.
Met Fred ging hij de “diepte” in. Hier leerde hij over groove(s), techniek in muzikale context, muziekstijlen, soleren etc. Hij heeft 6 jaar lang les van hem gehad, waarna er een hechte vriendschap ontstond!
Uiteindelijk kwam de interesse bij Peter om zelf ook les te gaan geven. Vanaf zijn zestiende zat hij al in bands en trad hij regelmatig op. Zelfs in clubs waar hij wettelijk nog niet in mocht. De combinatie van optreden en lesgeven zag hij als zijn droombaan. Die droom bleek hij te kunnen verwezenlijken! Na een sollicitatiegesprek bij de plaatselijke muziekschool in Wijk bij Duurstede kon hij vrijwel direct beginnen. Dat ging zo goed dat er binnen twee jaar een prachtige aanbod volgde om bij de Ludwig Rhythm Factory te komen lesgeven en een eigen studio te huren. Door deze kans ontstond de idee om een eigen bedrijf (eenmanszaak) te starten. Dat gaf de mogelijkheid om vanuit een eigen onderneming te kunnen optreden als sessiedrummer en lessen te kunnen geven. De inschrijving bij de KVK was snel geregeld en zijn eigen onderneming Pete’s Beat Department is sinds 2002 een feit!

Vandaag de dag zijn de drie kerntaken/specialismen van Peter:

1 Jobbing drummer
2 Drum docent
3 Drum tuning specialist

De drum tuning is er als laatste bijgekomen en is een dienst die hij verleend aan een grote klantenkring met drummers die moeite hebben met het (fijn)stemmen van de drums. Deze expertise is in de loop der jaren ontstaan doordat Peter al vroeg een grote interesse had in sound en zijn drums altijd goed wilde laten klinken. Wanneer hij niet achter zijn drums zat te studeren, was het uit elkaar halen van drums, bestuderen van draagranden, experimenteren met vellencombinaties en zelfs stukken uit hardware zagen iets waar hij zich mee bezig hield.

https://peterdoppen.nl/

https://www.facebook.com/peter.doppen