Drumdocent Gijs Kasius

Het professionele leven als drummer startte voor Gijs in 1978.

Hij gaf zo’n 25 studenten les aan huis. Vanuit deze ervaring liet hij begin 1983 op zijn zolder thuis een professionele drumstudio bouwen en kon hij met 2 drumsets tegelijk lesgeven. The Rhythm Factory was geboren en in 1989 opende hij 2 nieuwe studio’s in Werkhoven. Door een samenwerkingsverband met drummer Fred van Vloten trok de school in 1990 zeer veel studenten uit de hele Benelux. Fred en Gijs ontwikkelden in 1994 de eerste Nederlandstalige lesvideo voor drummers en werden al snel marktleider in de Benelux. In 1997 werd Gijs gevraagd door Meet Music Magazine om als freelance journalist te schrijven voor alle testen voor de rubriek drums. Door de vele bezoeken en contacten met importeurs van muziekinstrumenten in de Benelux kreeg Gijs een samenwerkingsverband met de importeur van Ludwig drums en zo veranderde The Rhythm Factory in Ludwig Rhythm Factory.

De drumlessen van Gijs zijn altijd praktijk gericht. De wensen van de student spelen hierin een belangrijke rol. Tijdens de lessen wordt gewerkt aan alle facetten van het drumspel ofwel worden er bepaalde onderdelen meer “uitgelicht”. Je kunt hierbij denken o.a. aan: techniek, coördinatie, timing, lezen, drumstijlen, pedaaltechnieken en zithouding.

Gijs werkt met zijn studenten o.a. uit The Rhythm Factory Drumworkout door Fred van Vloten, alle delen Real Time Drums van Arjen Oosterhout, Advanced Funk Studies van Rick Latham, Future Sounds van Dave Garibaldi, Stick Control for the Snare Drummer van G.L. Stone en Mel Bay Studio Jazz Drum Cookbook.

Naast al deze boeken worden er ook veel nummers van bekende bands en artiesten behandeld en gespeeld

Een goede- en ontspannen sfeer alsmede het spelplezier staan altijd voorop en vormen de basis van privé-lessen, waarbij het beste uit ieder student wordt gehaald!